fbpx

Traumatisk hjerneskade

Et traume betegner skader, der opstår som følge af en voldelig påvirkning af hjernen, fx ved trafikulykker, vold, slag eller faldulykker. Afhængig af traumets styrke kan hjerneskadens sværhedsgrad variere fra lette hjernerystelser med spontan helbredelse, til moderate eller svære hovedtraumer, hvor der ofte ses varige neurologiske, psykologiske og fysiske følger. 

Genoptræning

Genoptræningen tager altid udgangspunkt i de udfordringer, du oplever i din hverdag, såsom rejse-sætte sig, spise, klare toiletbesøg, gå på trapper, gå eller måske løbe. Med målrettet og specialiseret terapeutisk genoptræning er der en væsentlig større sandsynlighed for, at du, efter en hjerneskade, opnår en højere funktionsevne. En grundig undersøgelse danner baggrund for, at træningen er tilpasset netop dine behov.

Der vurderes altid på, om dine behov er dækket udelukkende via den fysioterapeutiske træning. Ofte ser man ved traumatiske hjerneskader, at øvrige faggrupper indenfor neurologien bør inddrages, for at du opnår den bedste rehabilitering. 

Neurofyssen har mange tværfaglige samarbejdspartnere og vi hjælper gerne med kontakt til f.eks. neuropsykolog, ergoterapeut, talepædagog eller bandagist.

Brug for hjælp?

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.