fbpx

Sclerose

I Danmark lever over 16.500 mennesker med diagnosen Multipel Sclerose. Af disse er ca. 2/3 kvinder. Antallet af mennesker i Danmark med sclerose er stigende, hvilket dels skyldes, at flere får sygdommen og dels, at man nu om dage lever betydeligt længere med sygdommen.

Sclerose er en autoimmun sygdom, som nedbryder dele af nervecellerne. Det betyder, at nerverne ikke kan kommunikere ordentligt, og det viser sig i form af forskellige symptomer. Der findes tre forskellige former for multipel sclerose: Attakvis, primær progressiv og sekundær progressiv sclerose.

De hyppigste symptomer er træthed eller mathed i kroppen, usikker balance, nedsat kraft i arme og ben, føleforstyrrelser eller prikken i dele af kroppen. Derudover oplever mange mennesker også mentale og kognitive påvirkninger. Generelt er der stor variation i hvilke symptomer der opleves. Nogle mennesker med sclerose mærker i lange perioder næsten ikke noget til sygdommen, mens andre plages af adskillige symptomer og følgevirkninger, som har stor indvirkning på deres hverdagsliv.

Du kan finde mere viden om Sclerose på Scleroseforeningens hjemmeside.

Genoptræning

Uafhængigt af din nuværende situation og sværhedsgraden af sclerosen, vil relevant fysisk træning oftest kunne gøre en mærkbar forskel for dig. For nogle kan den fysiske træning give en betydelig bedring, mens andre, i nogen udstrækning, kan undgå yderlig tilbagegang af deres funktionsniveau.

Vi planlægger altid træningen, så vi tager hensyn til din dagsform/dit energiniveau samt hverdagsliv i øvrigt. I nogle tilfælde kan det måske være en fordel, at genoptræningen foregår hjemme hos dig, så du slipper for at bruge energi på andet end selve træningen.

Neurofyssen er målrettet genoptræning, som altid tager udgangspunkt i dine behov og muligheder.

Brug for hjælp?

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.