fbpx

Parkinson

Livet med Parkinson.

Parkinson er en af de hyppigste neurologiske sygdomme. I Danmark lever op til 12.000 mennesker med sygdommen, men mange flere, er som pårørende, påvirket af sygdommen, som er særlig hyppig hos personer over 70 år.

Parkinson er en fremadskridende sygdom og man mister med tiden flere og flere af de nerveceller i hjernen, som indeholder signalstoffet dopamin. Mangel på dopamin giver langsomme og træge bevægelser, stivhed i arme og ben, og rysten i hvile. Det vil være tiltagende svært at begynde en bevægelse, eksempelvis at gå. Gangen bliver efterhånden med fremoverbøjet krop og småtrippende skridt uden medsving af arme og med usikker balance til følge.

Foruden de motoriske symptomer oplever de fleste tillige non-motoriske symptomer, der blandt andet dækker over søvnforstyrrelser, påvirket kognition og blæresymptomer.

Du kan finde mere viden om Parkinsons sygdom på Parkinsonforeningens hjemmeside.

Parkinson træning

Træning og bevægelse er vigtig for alle mennesker, men for mennesker med en fremadskridende sygdom som Parkinson er det særligt vigtigt. Undersøgelser viser desværre, at personer med Parkinson er i større risiko for at blive fysisk inaktive sammenlignet med deres jævnaldrende.

Er du diagnosticeret med Parkinson, er du også berettiget til vederlagsfri fysioterapi. Dette tilbud rækker i nogle tilfælde, men er ofte ikke tilstrækkeligt, da anbefalingen er at du, som lever med Parkinson, skal træne mindst 150 minutter om ugen. Det kan derfor være en god ide at supplere din vante træning. Ofte kan en periode med målrettet og mere intensiv træning give dig et tiltrængt boost af energi- og funktionsniveauet, og dermed højne din livskvalitet.

VI HAR KOMPENTENCERNE!

 

Du skal have mest muligt ud af din genoptræning, og vi strækker os langt for, at du kommer bedst muligt ud på den anden side. Udover at din træning primært har et sigte på fysisk forbedring, vil et forløb hos os, også være kendetegnet ved:

  • At vi altid udfører en grundig forundersøgelse for at vurdere din nuværende tilstand og identificere specifikke områder, der kræver fokus under din genoptræning hos os.
  • At du træner med erfarne fysioterapeuter, der har specialiseret sig i neurologisk genoptræning. 
  • At vi holder os opdateret på den nyeste viden indenfor neurologisk genoptræning, og inddrager relevant teknologi, hvis det kan gøre en forskel. Hos Neurofyssen anvender vi bl.a. genoptræningsrobotten ROBERT, Litegait (vægtaflastet gangtræning) og BlazePods.
  • At du oplæres i træningsprincipperne, så du bliver i stand til at mestre din egen træning. En nødvendig forudsætning for at du og din familie bliver mindst muligt påvirket af din nye livssituation.
  • At vi inddrager dine pårørende i det omfang, det findes relevant for din rehabilitering.
  • At vi inddrager relevante tværfaglige aktører. Neurofyssen samarbejder bl.a. med bandagist, talepædagog, neuropsykolog og ergoterapeut.
  • At vi samarbejder med kommunen, og ved behov, tages der kontakt til visitatorer, terapeuter, læger, hjerneskadekoordinatorer m.fl. 

Brug for hjælp?

Scroll to Top