fbpx

Inkomplet rygmarvsskade

Det anslås, at der lever ca. 6.000 mennesker med en rygmarvsskade i Danmark. Ved en komplet rygmarvsskade er rygmarven helt beskadiget. Dette medfører fuldstændig lammelse i kroppen under skaden. Man er tetraplegiker, hvis rygmarvsskaden sidder i halsregionen, og paraplegiker, hvor skaden sidder under halsregionen.

Hvis en rygmarvsskade derimod er inkomplet, er rygmarven kun delvist beskadiget. Symptomerne er ikke så omfattende som ved en komplet rygmarvsskade, og der kan f.eks. være mulighed for at bevare en stand- eller gangfunktion. 

Genoptræning

En rygmarvsskade kan ikke helbredes, men ved en inkomplet skade vil der, i nogen grad, være et potentiale for bedring af funktioner. Vi henvender os til dig, der har overstået første stadie af din rehabilitering ved f.eks. Klinik for Rygmarvsskader. Herefter vil din genoptræning ofte fortsætte i kommunalt regi eller hos PTU (Specialhospitalet) i Rødovre. Neurofyssen giver dig mulighed for, at supplere denne træning yderligere med henblik på at maksimere din træningsintensitet.

Neurofyssen tilbyder genoptræning til personer med inkomplette rygmarvsskader med udgangspunkt i de udfordringer du oplever i dagligdagen.

Brug for hjælp?

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.