fbpx

Hjernetumor

Hjernetumorer opstår hos cirka 1.560 personer om året i Danmark. Ca. 15.000 lever med diagnosen, næsten 2/3 af dem er kvinder. Der findes mange typer af hjernetumorer med meget forskellige forløb. 

En hjernetumor kan give forskellige symptomer, afhængig af hvor den sidder, og hvilken del af hjernen den trykker på. Nogle oplever f.eks. at få fysiske forandringer som lammelser, føleforstyrrelser og problemer med balancen. Nogle fysiske funktioner kan trænes op, så de bliver som før, i andre tilfælde fokuseres i stedet på kompenserende teknikker og strategier.

Du kan læse mere om hjernetumorer på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside.

Genoptræning

Træning hos os skal fortrinsvis ses som et supplement til det kommunale genoptræningstilbud med det for øje at din træningsintensitet maksimeres, da forskningen peger på, at netop intensiv træning er afgørende for at opnå et højere funktionsniveau. 

Særligt ved genoptræning efter hjernetumorer kan det være svært at opretholde intensiteten i træningen, da man ofte sideløbende er i et intenst forløb med kræftbehandling såsom kemo- eller stråleterapi. Disse behandlinger er kendt med forskellige bivirkninger og nedsat energiniveau er ofte en af dem. Det kan derfor være relevant, at den supplerende træning, i en periode, foregår hjemme hos dig, da du på den måde sparer tid og energi på transport frem og tilbage til klinikken 

Neurofyssen tager altid udgangspunkt i dine behov og muligheder, og du kan selv vælge om træningen skal foregå hjemme hos dig eller på vores klinik.

Brug for hjælp?

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.