Hjernerystelse
Hjernerystelse opstår ved et slag/traume mod hovedet, slaget kan både være voldsomt som ved et cykelstyrt eller mindre som fx. at slå hovedet op i en åben skabslåge. Uanset hvordan du slår hovedet kan det give efterfølgende gener i forskellige sværhedsgrader.
Symptomerne kan desuden være mangeartede og alsidige når du har slået hovedet. Måske oplever du at have hovedpine, svimmelhed, koncentrationsbesvær eller en overskyggende træthed.
Uanset om din hjernerystelse lige er sket eller om det er mange år siden, har vi mulighed for at guide og hjælpe dig til en hverdag med mindre gener og bedre trivsel. Ofte vil vi anbefale dig, at downloade appen Min Hjernerystelse med henblik på at tracke dine symptomer.
Man kan også finde hjælp og vejledning om hjernerystelse hos Dansk Center for Hjernerystelse.
Genoptræning efter hjernerystelse
På klinikken vil vi sammen finde frem til den behandling, der er bedst for netop dig. Den kan fx bestå af følgende:
- At hjælpe med at identificere og kortlægge dine symptomer
- Rådgivning og vejledning om hjernerystelse
- Energiforvaltning: Hvilket vil sige en undersøgelse af hvordan du bruger dine ressourcer i din hverdag. Endvidere at skabe struktur og overblik over dine hverdagsaktiviteter, så din hverdag kan foregå uden dominerende symptomer
- Gradueret konditionstræning
- Stabiliserende øvelser for nakke og ryg
- Afspænding i form af massage eller vejrtrækningsøvelser
- Vestibulære øvelser
- Evt. henvise til andre faggrupper der vil kunne hjælpe dig
VI HAR KOMPENTENCERNE!
Du skal have mest muligt ud af din genoptræning, og vi strækker os langt for, at du kommer bedst muligt ud på den anden side. Udover at din træning primært har et sigte på fysisk forbedring, vil et forløb hos os, også være kendetegnet ved:
- At vi altid udfører en grundig forundersøgelse for at vurdere din nuværende tilstand og identificere specifikke områder, der kræver fokus under din genoptræning hos os.
- At du træner med erfarne fysioterapeuter, der har specialiseret sig i neurologisk genoptræning.
- At vi holder os opdateret på den nyeste viden indenfor neurologisk genoptræning, og inddrager relevant teknologi, hvis det kan gøre en forskel. Hos Neurofyssen anvender vi bl.a. genoptræningsrobotten ROBERT, Litegait (vægtaflastet gangtræning) og BlazePods.
- At du oplæres i træningsprincipperne, så du bliver i stand til at mestre din egen træning. En nødvendig forudsætning for at du og din familie bliver mindst muligt påvirket af din nye livssituation.
- At vi inddrager dine pårørende i det omfang, det findes relevant for din rehabilitering.
- At vi inddrager relevante tværfaglige aktører. Neurofyssen samarbejder bl.a. med bandagist, talepædagog, neuropsykolog og ergoterapeut.
- At vi samarbejder med kommunen, og ved behov, tages der kontakt til visitatorer, terapeuter, læger, hjerneskadekoordinatorer m.fl.